Content beheer

Hoe eenvoudig het onderhouden van uw website ook kan zijn, maar al te vaak komt het voor dat na verloop van tijd uw site aan uitstraling verliest. Dit is zonde van uw investering. Oorzaken kunnen zijn; gebruik van verkeerd fotomateriaal, gebrekkige tekst, gebrek aan kennis en tijd. Onderhoud kost tijd en vraagt om creativiteit.

Ondanks dat een Content Management Systeem ervoor zorg kan dragen dat foto’s en tekst op een vooraf bepaalde manier getoond wordt, het verandert niets aan de kwaliteit van afbeeldingen en tekstuele content.

Fotomateriaal

Het gemak waarmee we tegenwoordig foto’s maken is groot. Bijna iedereen heeft wel een camera binnen handbereik. Echter, niet alle foto’s zijn geschikt om te gebruiken op uw website. Een design kan specifiek ontworpen zijn voor foto’s in landscape, portrait of ander formaat. Wanneer u hier geen rekening mee houdt bestaat de kans dat dit de uitstraling van uw website negatief beinvloed. Daarnaast is het van belang dat de bestandsgrootte van fotomateriaal aangepast is voor vertoning op het internet. Een te groot bestand heeft langere tijd nodig om te downloaden en gaat ten koste van de user-experience en daarmee uw bezoekers.

Tekst

Naast fotomateriaal is goed geschreven tekst van belang. Gebrekkige tekst oogt niet professioneel en leidt af van uw product of dienst. Tevens van belang is een juist gebruik van keywords in uw tekst en links naar verwante onderwerpen. Niet alleen voor de lezer, maar tevens voor zoekmachines van belang.

“Content is King!” Hoe onderscheidt u uzelf met tekst? Wat zegt de inhoud nu daadwerkelijk over uzelf, uw organisatie en de wijze van bedrijfsvoering. Het verwoorden van uw identiteit op uw website, maar óók op sociale netwerken is hedendaags iets om over na te denken.

Enige ervaring met een beeldbewerkings-programma en het schrijven van redactionele tekst is noodzakelijk om uw website optimaal te kunnen onderhouden. Wanneer dit niet uw ‘ding’ is, kies er dan voor het onderhoud uit te besteden. Foti.NL biedt hiervoor diverse oplossingen. Vraag naar de mogelijkheden.